Chokladtårta med jordnötsfrosting ♥

Hej fina! Här kommer receptet på en mycket uppkskattad chokladtårta med jordnötsfrosting. Tårtan räcker till ca 15-20 personer då den är väldigt kompakt och mäktig. Omnonom!
 
CHOKLADTÅRTA MED JORDNÖTSFROSTING
 
Chokladbottnar: 
- 350 g margaring/smör
- 4 dl moscuvadosocker (ljust)
- 1,5 dl sirap (ljus)
- 6 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 dl kakao
- 5 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 4,5 dl mjölk
- 300 g mörk choklad (av bra kvalitet)
 
Jordnötsfrosting:
- 3 dl jordnötssmör
- 500 g creme cheese
- 10 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- saltade jordnötter (eller valfria nötter att garnera med)
 
GÖR SÅHÄR: 
- Vispa ihop rumsvarmt margarin, muscovadosocker samt sirap.
- Vispa ned äggulor (!) i krämen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vänd ned de torra ingredienserna i äggsmeten och därefter mjölk.
- Smält choklad och vänd ned denna i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
- Smöra 3 runda formar med avtagbar botten (ca 25 cm) och fördela smeten jämnt i dessa.
- Grädda i varmluftsugn på 175 grader i ca 20 minuter (i vanlig ugn ca 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter).
- Rör du ihop alla ingredienserna till frostingen.
- När kakbottnarna har svalnat brer du frosting mellan bottnarna samt runt om hela tårtan.
- Garnera med valfritt, t.ex. jordnötter eller kanderade popcorn...
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Mumsigt!

Kommentera här: