Kanel- och kardemummaknutor ♥

 
KANEL- OCH KARDEMUMMAKNUTOR ♥
 
Ingredienser:
50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
150 halvsmält margarin
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
Ca 12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
150 g halvsmält margarin
Ca 1 dl strösocker
Ca 1/2 dl malen kanel
 
Gör såhär:
1. Smula jästen i en degbunke/assistent.
2. Värm mjölken fingervarm och häll över jästen, låt det blandas.
3. Häll i rumsvarmt/halvsmält margarin.
4. Tillsätt socker, kardemumma och salt.
5. Häll i lite mjöl i taget och arbeta degen ca 5 minuter i assistent.
6. Låt jäsa övertäckt med bakduk i minst 30 minuter.
7. Blanda halvsmält smör, socker och kanel till fyllning.
8. Dela degen i två delar och kavla ut varje degbit till en rektangel. 
9. Bred på kanelblandningen.
10. Vik degen på mitten och skär i ca 1,5 cm breda längder.
11. Tvinna varje längd och snurra runt två fingrar till en knut (se till så att ändarna kommer nedåt).
12. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
13. Pensla med uppvispat ägg och strö över strösocker.
14. Grädda mitt i ugnen på ca 225 grader i ca 10 minuter.
 
Lycka till! ♥
 

Kommentera här: